Hieronder vind je een aantal artikelen die gaan over eten en drinken tijdens en na de behandeling van kanker.

Eten & Drinken

Niet iedereen vindt het eten en drinken wat hij/zij krijgt tijdens de behandeling lekker. Sommige AYA’s kiezen er daarom voor om eten te laten bezorgen, of hun naasten eten mee te laten nemen. Let erop dat dit niet op alle afdelingen mag, omdat je soms bepaalde voedingsstoffen binnen moet krijgen. Wil je toch iets anders...

Voeding tijdens de behandeling

In deze bijlage wordt de informatie over voeding tijdens de behandelingen bij kanker weergegeven. De voedingsinformatie die hier gegeven wordt is bedoeld voor mensen die op dit moment kanker hebben. Wanneer je in het verleden kanker hebt gehad, ga dan naar ‘Voeding ter preventie en na kanker’. Voedingsadviezen bij kanker Wanneer je op dit moment...

Stellingen over voeding en kanker

Stelling 1 Het is tijdens de behandelingen aan kanker het allerbelangrijkst om zoveel mogelijk vitaminen en mineralen binnen te krijgen met de voeding. Niet waar: Vitaminen en mineralen zijn voor iedereen belangrijk, ook wanneer je kanker hebt. Toch is dit niet het allerbelangrijkste in de voeding. Voldoende energie en eiwitten zijn namelijk erg belangrijk om...

Voeding ter preventie en na kanker

Wanneer je in het verleden kanker hebt gehad, dan gelden voor jou dezelfde voedingsadviezen als voor gezonde mensen ter preventie van kanker. De voedingsinformatie die hier te vinden is, is dus zowel bestemd voor mensen die geen kanker hebben gehad als voor mensen die in het verleden kanker hebben gehad. Zoek je voedingsinformatie voor tijdens...
Wat is het effect van voeding op gezondheid en herstel? De FoodforCare Foundation initieert en stimuleert dat hier onafhankelijk onderzoek naar wordt gedaan. Op de eerste bijeenkomst vertelde voorzitter Eveliene Manten-Horst hoe ze met een dreamteam in 2012 met veel lef en wilskracht en inzet van de patiënten zelf, startte om te zorgen voor lekkerder...

Keuzemenu AYA’s: FoodforCare

In 2013 gaven AYA’s op de afdeling Medische Oncologie van het Radboudumc aan dat het eten in het ziekenhuis hen niet smaakte, vooral niet tijdens chemokuren. Een signaal dat de afdeling graag oppakte. Samen met diëtisten, Maison van den Boer, een fooddesigner en de jongeren zelf werden kleine gerechten ontwikkeld, die qua geur, kleur, smaak...